Uitgebreide Garantie van Volvo

Als uw Volvo-voertuig meer dan een paar jaar oud is, wordt het waarschijnlijk tijd dat u verlengde garanties van Volvo bekijkt. De verlengde garantie die door Volvo wordt geboden, biedt u hetzelfde beschermingsniveau voor uw Volvo als tijdens de oorspronkelijke garantieperiode van de fabrikant. Met een Volvo-garantie weet u zeker dat u geen ander voertuig hoeft te kopen dat niet onder de garantie valt, alleen omdat uw motor een probleem heeft. De verlengde garanties van Volvo bieden ook dekking in het geval dat uw auto een defect vertoont of moet worden gerepareerd vanwege een ongeval of om andere redenen.

Als u een wagon uit de Volvo C-serie bezit, bent u een gekwalificeerd senior lid. Als u zich kwalificeert als senior lid, betekent dit dat u ofwel uw Volvo vijf jaar in bezit heeft gehad, ofwel op zijn minst een anciënniteitspositie heeft bekleed op een werkplek waar ten minste 50 mensen werken. De verlengde garanties van Volvo die u ontvangt, dekken reparaties of vervangingen van uw aandrijflijn, transmissie, stuurbekrachtiging, remmen, koppeling, motor zonder aandrijving, chassis, aandrijflijn, voorframe, schokabsorberend dak passagierszijde, boven- en onderlichaam , en chassiselementen. Bovendien strekt de uitgebreide dekking zich uit tot de motor, camper, aandrijflijn, aandrijflijncomponenten, chassis en remcomponenten. Het uitgebreide plan van Volvo omvat ook pechhulp voor ritten die minstens twee uur rijtijd vereisen.

Voor degenen die geen senior lid zijn van de erkende aandrijfgroep van Volvo, kunnen ze nog steeds een verlengde garantie bij Volvo aanschaffen. Degenen die in aanmerking komen voor de “Lazzara” – of “Volvo Certified” -plannen hebben vijf jaar of onbeperkt aantal kilometers vanaf de aankoopdatum, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. Bovendien vereist dit plan dat kopers slechts één vast maandelijks bedrag betalen bij een goedgekeurde creditcardverwerker, die geregistreerd moet zijn op het Visa- of MasterCard-netwerk.

Dit type abonnement is ook beschikbaar voor consumenten die in Volvo-voertuigen rijden die door andere bedrijven zijn vervaardigd. Het “Volvo DriveSwap” -programma biedt uitgebreide garanties van Volvo via hun dealernetwerk. Alle toepasselijke garanties worden verstrekt, inclusief het optionele Volvo Car Care Maintenance Plan. Met het programma kan de klant zijn huidige verlengde garanties inwisselen voor een garantie op nieuwe of gebruikte auto’s van een willekeurige fabrikant.

Zoals bij alle garantieplannen, zijn er bepaalde voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Kopers moeten ermee instemmen dat ze de inhoud van de verlengde garantie begrijpen, inclusief eventuele limieten voor het gedekte voertuig. Kopers moeten ermee instemmen dat ze het voertuig en de remmen, motor, banden, vloeistoffen en frame regelmatig controleren. Ze moeten ook afspreken dat ze het onderhoudsschema zullen gebruiken als basis voor het kiezen van de frequentie van onderhoudswerkzaamheden en vervangende onderdelen.

Kopers moeten de volledige overeenkomst lezen voordat ze ondertekenen. Ze moeten begrijpen wat hun verantwoordelijkheden zijn volgens het plan en afspreken waar het voertuig zal worden gestald en hoe het zal worden gedekt als het beschadigd is. Als er zich een probleem voordoet met het voertuig, moet de koper contact opnemen met de leverancier en een verzekeringsbewijs overleggen. Bij de meeste uitgebreide garanties van Volvo moet de consument vóór de aankoop een VIN, een identificatienummer van de fabrikant, verkrijgen.