Tips voor het kopen van tulpen

Tips voor het kopen van tulpen

Er zijn verschillende manieren om je tulpen te etaleren, van de traditionele tulipiere tot vazen met een flexibele opening. Kies voor het beste resultaat een cilindervaas met een brede opening en een vorm die diep genoeg is om de dieppaarse kleur van de bloem te laten uitkomen. Eenvoudige cilindervazen of vazen met brede halzen zijn goede opties om één bos tulpen te presenteren. Een vaas op voet verhoogt de bloemen en geeft ze meer aandacht.

tulpen kopen

De meeste tuinders kiezen ervoor om hun tulpen begin november te planten, waar ze het meest levendig zullen zijn Pluukz. Het is een goed idee om een site te kiezen die volle zon ontvangt. De grond moet neutraal of licht zuur zijn, maar niet continu nat. Voor het beste resultaat plant je tulpen in groepjes van drie tot vier om klonteren te voorkomen. Voor een optimale groei plant u bollen op een diepte van 15 tot 20 cm. Vergeet niet om ze ongeveer drie keer hun breedte uit elkaar te plaatsen. U kunt een enkele bol planten, of u kunt ze groeperen in groepen van meerdere.

Houd bij het kopen van tulpen rekening met hun hoogte en vorm. Ze hebben een hoge vaas nodig zodat ze naar boven kunnen groeien. Eenmaal gekocht, plaats de tulpen in de vaas en vul het water voor de helft. U hoeft geen toevoegingen aan het water toe te voegen. Tip: Zet je tulpen op een koele, schaduwrijke plek om ze gezond te houden. Ze zijn gevoelig voor hitte en blootstelling aan de zon en kunnen in korte tijd verwelken.

Meer info over dit artikel: https://pluukz.nl/