De evolutie van de toiletpapierrol

toiletpapier

De evolutie van de toiletpapierrol

Toiletpapier is gewoon een papierproduct dat voornamelijk wordt gebruikt om het buitenste gedeelte van het toilet na het poepen af te vegen en om het natte perineum van urine te verwijderen na het urineren of andere lichaamsvloeistoffen. Het dient ook als een barrière voor uw handen tijdens dergelijke processen. Papieren handdoeken zijn geschikter omdat ze absorberend zijn en ook nuttig zijn om het gebied hygiënisch te houden, terwijl u de mogelijkheid hebt om de geslachtsdelen te drogen zonder hulp van een natte handdoek. Dit is vooral handig wanneer u het toilet bedient.

Toiletpapierdispensers zijn veelvoorkomende apparaten in openbare toiletten en hebben meestal een standaardbreedte, die op uw verzoek kan worden uitgebreid. Ze zijn ontworpen om grote hoeveelheden toiletpapier te bevatten en zijn relatief onderhoudsvrij. CleanProduct.nl wc papier. Virgin pulp is afkomstig van dennenbomen die speciaal voor dit doel zijn geoogst en is daarom een van de duurdere soorten toiletpapier. Het proces van oogsten en drogen van de pijnboom levert de hoogste kwaliteit op. Virgin pulp toiletpapier heeft een natuurlijke glans die niet mogelijk is met andere soorten toiletpapier.

Veel oude beschavingen hadden speciale reinigingsmethoden, zoals blijkt uit de Egyptische papyrus. Het reinigen van de huid en inwendige organen werd gedaan met oliën en kruiden en werd "naue" of "tahitian" genoemd. Egyptenaren gebruikten een mengsel van specerijen, kruiden, bloemen en vruchtensappen om hun reiniging uit te voeren. Er zijn verwijzingen naar het gebruik van veenmos, aloë en bepaalde planten als ontsmettingsmiddel door de geschiedenis heen. Wasdoeken die in een mengsel van citroensap en zout waren gedoopt en vervolgens met water werden afgespoeld, werden door de oude Egyptenaren voor soortgelijke doeleinden gebruikt.

Commercieel toiletpapier werd begin 1900 voor het eerst vervaardigd in de Verenigde Staten. Het eerste merk dat de creatie van toiletpapier populair maakte dat tegenwoordig beschikbaar is voor het grote publiek, was Kimberly Clark. Het bedrijf is opgericht door een jonge dame genaamd Kimberly Claire Ward. Ze was een jonge moeder die besloot stelling te nemen tegen de doodstraf. Ze ontwikkelde een product dat vandaag de dag nog steeds veel wordt gebruikt voor reiniging.

Het ontwerp van de eerste rol toiletpapier van Kimberly Clark was een eenvoudig ontwerp. Het was een witte, dikke en rechthoekige rol die om het ene uiteinde werd gewikkeld en vervolgens naar het andere uiteinde. De achterkant van de rol had twee groeven die open en dicht konden worden geschoven om schoon wit toiletpapier te onthullen. Het product was meteen een succes en werd al snel overgenomen door de andere bedrijven.

In de loop der jaren hebben toiletpapierfabrikanten talloze ontwerpen en merken van dit zeer veelzijdige product uitgebracht. Bij elk nieuw ontwerp komen nieuwe producten die verschillende reinigings- en desinfectietaken kunnen uitvoeren. In de loop van de tijd zijn verschillende industrieën begonnen met het produceren van rollen speciaal voor de foodservice. Daarna eisten consumenten meer milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Tegenwoordig vinden we Kimberly Clark-roldispensers en andere hygiëneproducten over de hele wereld, die in elke levensfase worden gebruikt voor dagelijkse reiniging.

Klik hier voor meer informatie: https://cleanproduct.nl/